2011. október 31., hétfő

Neked is van vagy téged sokkol?


Kultúrsokk? A szülők számára biztosan.
Pár éve még alig volt pár embernek,ma meg már divattá vált.Ahogy az egyik ismerősöm fogalmazott "ma már a pláza p*csáknak is fültágesze van." Ha a szolis cicáknak nincs is,de akkor is jelentős irányzattá nőtte ki magát a fültágítás.Nem lehet úgy végigmenni egy forgalmasabb utcán,vagy csak szimplán a metrón úgy hogy ne ütköznénk tízen-huszonévesekbe tágítóval a fülükben.
A szülők és a fültágítást ellenzők szemében ez csak a modern kor újabb baromságának tűnhet,viszont ez akármekkora hülyeség is,évezredekre vezethető vissza.
Vegyük csak figyelembe a Buddha-t,vagy Tutankhamont,vagy akár az afrikai,amerikai,óceániai törzseket.Ez utóbbiak volt hogy ajaktányért is behelyeztek,náluk viszont még nem divatként szolgált ez a fájdalmas hóbort hanem elijesztés gyanánt.
Akármilyen népszerű is a tágítás,végződhet rosszul is az egész művelet.Türelmesnek kell lenni a folyamatot illetően,mert ha nem tartunk be bizonyos 'íratlan szabályokat' a fülünk idővel szét is szakadhat,jobbik esetben csak begyullad és folyik belőle a vér és a gyenny.
Én személy szerint betadine-nal szoktam lekezelni,és volt amikor a fültisztítópálcikát hegyesre vágtam és azt raktam bele,majd elkezdett gennyezni,akkor kiszedtem belőle és letisztítottam az egészet,és utána már szerencsére nem folyt belőle semmi.
A fogpiszkáló berakását pedig nem javasolnám,mert az nagyon könnyen beleragadhat a bőrbe és utána fáj kiszedni,vagy ha mégis ezt tennénk akkor sem szabad sokáig benne hagyni.A másik ami még fontos hogy egyszerre ne tágítsunk túl nagyot,mert erről nem szoktak írni,de egyik ismerősömnek elég szépen bedagadt a nyirokcsomója.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése