2011. február 22., kedd

Hulla állapot

Pénteken lesz a Szent László gimi alkalmassági vizsgája, ami miatt egyenlőre még nem is izgulok annyira,inkább azért kapok frászt hogy vajon behívnak-e egyáltalán.
Ma fel akartam hívni őket,de teljesen kiment a fejemből.
Addig is marad a szokásos menet, tanulok,festek, a művészeti könyveket bújom....és ez megy minden áldott nap. Így hát nem is nagy csoda hogyha azt mondom hogy várom már a hétvégét hogy megint múzeumba mehessek. Lazítás!
A falamat pingálom, amihez Kitti adta az ötletet, leginkább a pop art az ami per pillanat közel áll hozzám,így ez az ami leginkább fellelhető legújabban a falamon,persze a modern virág és a Karácsonyi lidércnyomás mesefigurája mellett.
Mi az a pop art? Na nehogy azt mondd hogy még nem láttál régi képregényt!
Ez is olyan,csak a művész egy bizonyos részletet emel ki a többi közül.
Nézd csak meg Pl.: Roy Lichtenstein képeit, olyan mint egy képregény,de csak egy bizonyos kis mozzanatot látsz belőle.Azt hogy mi történt előtte vagy hogy mi volt utána,azt a fantáziádra bízza, nem csak a művész, a kép is, mert ha tényleg érdekel egy kép,és ha tényleg szereted a művészeteket,vagy egy adott műfajt,akkor a kép bizony finoman a füledbe suttogja a mézes-mázos szavakat,esetleg ha valami durvább kép akkor a füledbe ordít.


Itt pedig én dolgoztam:


1 megjegyzés:

  1. véletlenül találtam rá a blogodra, miközben egy Lichtenstein képet kerestem, amit rászitázhatok egy táskára:). tetszik az oldalad, főleg az, hogy művészetről is írsz. amint több időm lesz, átnézem jobban:)

    VálaszTörlés