2010. április 8., csütörtök

Tutankhamun

Múlt héten szombaton voltam anyummal és a nővéremmel a VAM Design Centerben.Megnéztük a Tutankhamun kiállítást.Fergeteges volt.Annak ellenére hogy azt mondják hogy a mai fiatalok csak a gép elött szeretnek ülni.Nem titkolomnekem is van ilyen ismerősöm,de kivételek is lehetnek.
Azt hittem hogy ez is olyan lesz mint álltalában amilyen a többi is szokott lenni,amikor ott állunk a fal elött és csak olvassuk a ráírt szöveget és ahogy tovább megy az ember már el is felejti hogy az elöbb mit is olvasott.
Itt viszont kapott minden látogató egy-egy fejhallgatót és azon hallgathattuk a híres fáraóról szóló tudnivalókat,mende-mondákat.
És nem csak ez a része volt még jó a tárlatnak hanem a látvány is jó volt.Jó,az azért látszott hogy nem minden igazi hanem van "1-2" másolat,de akkor is nagyon szépek voltak.
Itt megtekinthetitek hogy nekem milyen élményben volt részem:

Ezt a ládát minden oldalról 1-1 női isten veszi körül.Ebben a ládában tartoták a kanopuszokat,amibe az elhunyt fáraó szerveit tették.


Az alvilág nem áll ám mindenki számára nyitva.Hogy a fáraó bejuthasson minden istennél ki kellett állnia 1-1 próbát.Azért gondolhatjátok hogy átmen-e.Ez itt a képen Anubisz,a sakálfejű ember,az alvilág istene.


Ha fáraó hadjáratra ment,vagy csak épp spontán vakációzott x),akkor is kellett valamire ülnie.
A képeket készítette:Olavia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése